Škola šaha Bubamara proslavlja svoj sedmi rodjendan – 24.10.2020

Škola šaha Bubamara proslavlja svoj sedmi rodjendan – 24.10.2020

U okviru rada šah kluba Bubamara već sedmu godinu bez prestanka radi škola šaha za najmlađe koja je usmerena na afrimaciju igranja šaha kod dece od 5 do 12 godina kroz rad u različizim grupama u zavisnosti od uzrasta i prethodnog poznavanja oe drevne igre.

Ovaj svečani dan za klub i školu šaha obeležen je tradicionlano kroz organizaciju šahovskog turnira za njene polaznike 24. oktobra u prostorijama škole, gde su deca predškolskog i školskog uzrasta imala priliku da pokažu šta su do sada naučili kroz partije sa svojim drugarima i potvrde da je šah igra gde je potrebna strast, strpljenje i koncentracija.

U okviru najmlađe grupe, gde je učestvovalo 21 mališana, u kategoriji devojčica pobedila je Dora Bodalo sa 4/6, drugo mesto je zauzela Savićević Elena sa 3.5/6, a treće mesto Licner Lenka sa 3.5/6. U kategoriji dečaka Manojlovic Matija je fišerovski osvojio 6/6, drugo mesto je zauzeo Dinić Vuk, a treće mesto je pripalo Meder Isaku sa osvojenih 4/6 poena.

U konkureciji starije grupe sa 13 učesnika u kategoriji devojčica prvo mesto je zauzela Emmanuilova Varvara sa 4.5/7 i ostavila iza sebe Đdorđević Maju sa 4/7 poena. Kod dečaka je prvo mesto osvojio Toth Dominik sa 6/7 poena, drugo mesti je zauzeo Pasula Miloš sa 5/7, a treće mesto Vuković Momčilo sa 4.5/7.

U revijalnom delu turnira imali smo priliku da uživamo u partijama naših najstarijih kadetskih članova i ljubitelja kluba gde su demonstrirali i dokazali da se u Novom Sadu igra odlican šah i da nova generacija šahista najvljuje značajne buduće uspehe. Posebno su se istakli Gagić Milan i Jovanović Anja kao najstariji među njima ali ništa slabiju igru nisu prikazali ni Leskovac Nikola, Ćuzović Ognjen, Maglovski Dario, Orli Vukasin i Krasko Aleksa.

Pre svega se zahvaljujemo roditeljima koji su pomogli organizaciju celog događaja i spremili za učesnike različite slane i slatke đakonije.

Više informacija o rezultatima sa rođendaskog turnira na sledećim linkovima:

(Visited 101 times, 1 visits today)

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *