Održano Prvo Otvoreno dečije prvenstvo Novog Sada u ubrzanom šahu – 14.02.2021.

Održano Prvo Otvoreno dečije prvenstvo Novog Sada u ubrzanom šahu – 14.02.2021.

Prethodnog vikenda 14.02.2021. održano je Prvo Otvoreno dečije prvenstvo Novog Sada u ubrzanom šahu gde su pravo učešća imali svi takmičari rođeni 2003. godine i mlađi. Učesnici su se nadmetali u 8 različitih kategorija u muškoj i ženskoj konkurenciji. Na turniru je učestvovalo preko 90 dece iz 20 klubova širom Srbije a takođe smo imali i goste iz Bosne i Herzegovine.

U okviru kategorije do 8 godina učestvovalo je 27 šahista gde su u kategoriji devojčica najbolja bila Lena Radenković iz šah kluba Omladinac Novi Banovci sa 6 poena iz 7 partija, a iza sebe je ostavila Katarinu Vugdelić iz DŠK Kapablanka 1992 iz Novog Sada i Mašu Petrov iz Zrenjanina. Kod dečaka konkurencija je bila veoma jaka a prvo odličje je poneo Aljoša Kanački iz ŠK Aljehin – Pančevo sa 6,5 poena iz 7 partija. Na drugom mestu je bio Miloš Pasula iz ŠK Bubamara- Novi Sad sa pola poena manje i treće mesto je osvojio Nikola Adamović iz DŠK Kapablanka 1992 iz Novog Sada sa osvojenih 5 poena.

U grupi dečaci i devojčice do 10 godina nastupilo je 22 učesnika a najbolji su bili u ženskoj konkurenciji Jana Stošić sa 5 poena iz 6 kola iz ŠK Aljehin – Pančevo, sa jednim poenom manje je bila Varvara Emmanuilova iz ŠK Bubamara – Novi Sad i na trećem mestu Dora Bodolo sa 2 poena iz ŠK Bubamara – Novi Sad. U muškoj konkurenciji su prikazane odlične partije gde je prvo mesto osvojio Vuk Ćirković sa 6 poena iz 7 partija iz SKGN NAIS iz Niša. Drugo mesto je osvojio sedmogodišnji Miloš Pasula iz ŠK Bubamara – Novi Sad sa pola poena manje u odnosu na prvoplasiranog, a treće mesto Dominik Toth sa 5 poena iz ŠK Bubamara – Novi Sad.

Najposećenija grupa je bila u uzrastu do 14 godina gde je nastuplio preko 30 šahista. Prvo mesto u kategoriji devojčica osvojila je Mila Radenković iz ŠK Omladinac iz Novih Banovaca i za sobom ostavila Teodoru Jauković sa pola poena manje iz DŠK Kapablanka 1992 iz Novog Sada. Treće mesto je zauzela Magdalena Ilić sa 4,5 poena iz Momine škole šaha – Petrovac na Mlavi. U muškoj konkurenciji prvo mesto je osvojio Ognjen Ćuzović iz ŠK Čenejac – Čenej sa 6 poena iz 7 partija i za sobom ostavio sa poenom manje Nikolu Leskovca i Vukašina Orlića iz ŠK Bubamara – Novi Sad ali je dodatni kriterijum odličio da je Nikola osvojio drugo mesto.

U kategoriji do 18 godina nastuplio je 15 šahista i uženskoj kategoriji prvo mesto je osvojila Anja Jovanović ispred ŽŠK Dame iz Novog Sada, drugo mesto sa pola poena manje je zauzela Elma Hodžić iz OŠK Doboj istok (BiH) i treće mesto sa 3,5 poena zauzela je Mina Radenković iz ŠK Omladinac – Novi Banovci. U muškoj konkurenciji prvo mesto je osvojio Milan Gagić bez poraza i iza sebe ostavio Viktora Mesaroš iz ŠK Spartak – Subotica na drugom mestu i Đorđa Krunić iz ŠK Bubamara – Novi Sad na trećem mestu.

Organizator takmičenje u ubrzanom šahu je bio šahovskog kluba „Bubamara“ iz Novog Sada u čijim prostorijama se i održao turnir uz poštovanje svih epidemioloških mera.

Turnir je planirna da se organizuje kvartalno koji sa sobom ima cilj afirmacije igranja šaha kod dece, podizanje kvaliteta igre i stvaranju novih velemajstorčića.

(Visited 165 times, 1 visits today)

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *